Spelhobby Forum

Miniatuur Spellen => Fantasy (Algemeen) => 9th Age => Topic started by: Pellegrim on Feb 01, 2020, 10:44 am

Title: Welkom bij 9th Age!
Post by: Pellegrim on Feb 01, 2020, 10:44 am
Welkom bij 9th Age, de opvolger van Warhammer Fantasy 8th Edition, gemaakt voor en door gamers met een hele grote community (als in: meerdere tienduizenden spelers). Het spel volgt de lijn van WFB 8th, maar is net even wat beter gemaakt qua units/regels/ opties. Het forum (link (https://www.the-ninth-age.com/?lang=en)) is een veel gebruikte site met gratis regels, een forum, een enorme miniaturen database en player-search kaart. 

9th Age is ontstaan toch Games Workshop stopte met de ondersteuning van 8th edititon Warhammer. Dat was best een goede set, maar had alleen wat liefde nodig (balancing, opties, sommige armies weer terug brengen, etc). En wat begon met een paar man werden er al snel 50, 100, 500, 1000, nu 16.000 geregistreerd. In NL groeit de community. Wat nog het leukste is, is dat er weer spellen avonden ontstaan op diverse plekken in het land. Je ziet ook heel bijzondere legers met mini's die vrij onbekend zijn (en nog veel mooie GW modellen ook hoor!) En square bases ... die zijn te vinden :-)

Join us!

Hier wat links

Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: Arloid on Feb 01, 2020, 12:33 pm
Hoe zit het eigenlijk met de speelbaarheid tegenwoordig?

Meen me te herinneren dat dit aan het begin nog wel een dingetje was met V2 maar ben wel benieuwd hoe het er nu voor staat nu dingen zijn recht getrokken en mensen tijd hebben gehad om aan de regels te wennen.
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: Pellegrim on Feb 01, 2020, 15:46 pm
Hoi Arloid,

Ja, het scheelt zeker dat alle basis regels nu stabiel zijn en zo blijven; kunnen mensen wennen en zich focussen op andere dingen (zoals je leger bouwen, painted, en lol maken).

Ik vind het zelf erg soepel spelen, maar had ook geen moeite met vorige edities.

Wat speel je?

Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: HoofdletterD on Feb 01, 2020, 17:33 pm
Wat mij altijd heeft tegen gehouden is dat 9th age supergaaf begon als "het is warhammer, maar unsupported", naar iets wat radicaal anders wilt zijn. Alleen het profiel al: Ik verwacht gewoon de oude M, WS, BS etcetra, niet Att Off AP of whatever het allemaal is.

Lore, core rules, army selection, profiles...alles is tegenwoordig zo anders dan 8th edition om het anders zijn. In mijn ogen, zonde.


Ik heb toen de overstap gemaakt naar Warhammer Armies Project;
https://warhammerarmiesproject.blogspot.com/ en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad! Daadwerkelijk GWs lore, wereld, worldbuilding, units...precies zoals vroeger, maar dan met veel meer balans. Zalig!

Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: Arloid on Feb 01, 2020, 17:38 pm
Pellegrim,
Ik heb op dit moment geen fantasy leger, wel van plan om minihammer te gaan spelen, zeg maar Warhammer fantasy en daar op afgeleide spellen in 10mm met de afstanden en maten gehalveerd.

Ik twijfel nog tussen empire of sonstahl, kingdom of equitaine en dwergen.

HoofdletterD,
Ik kan nog iemand die dat speelt in Den Haag in minihammer formaat, ga het zeker spelen maar van al die special rules wordt ik persoonlijk niet blij van, zal dan toch een paar lappen tekst moeten typen om een beetje overzicht te krijgen wat alles nou allemaal doet.  :o
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: HoofdletterD on Feb 01, 2020, 18:42 pm
Heb er tot nu toe geen problemen mee aangezien dat vroeger ook al zo was. 75% van de special rules staan in het core boek, rest in de special rules sectie van het boek. Works like a charm voor mij.

Maar snap wat je bedoelt. Het werkt ook voor mij omdat ik 10-15 jaar WFB heb gespeeld, dus een feest der herkenning.


Check dan ook eens Warhammer Renaissance :)
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: Arloid on Feb 01, 2020, 19:11 pm
Vroega was ik nog niet met wargaming bezig :P
Voor mij heeft r&f fantasy echt nog geen nostalgie waarden, sterker nog ik begon pas toen warhammer fantasy net aan zijn einde kwam en heb nog net mee gemaakt dat de tomb kings niet meer in de winkel lagen.

Ik hou het even op 9th age, WAP en KoW als ik voor dat laatste in 10mm nog spelers kan vinden, heb nog nooit van warhammer renaissance gehoord en als ik de minihammer groep zo doorspit light er ook geen animo voor.
Zie ook nergens de regels ergens staan dus dat helpt ook niet, en om daar nou dat ene facebook groupje voor te joinen vindt ik ook weer wat overdreven voor iets wat niet gespeeld wordt en ik ook geen meerwaarde aan hecht.
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: HoofdletterD on Feb 01, 2020, 19:24 pm
Ik heb zelf een leger of 5 in 10 mm voor Warhammer Armies Project ready to roll, dus dat is alvast 1 ;)
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: Arloid on Feb 01, 2020, 19:55 pm
Daniel is that you?
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: HoofdletterD on Feb 01, 2020, 20:37 pm
Soms?
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: Pellegrim on Feb 01, 2020, 21:06 pm
(ik heb m'n reactie op HoofdletterD aangepast, want geen zin in negativeit hier; gamen is leuk ;-) )

@Arloid, nog geen leger dus; dan is Minihammer een goed startpunt, hahaha. In Den Haag hebben we een grote groep 9th Age spelers (waarvan ook een minihammer) en spelen we elke eerste dinsdag van de maand 'savonds bij Tabletop Kingdom, met een mannetje of 10-12. Je bent van harte welkom om te komen kijken. We bouwen de punten daar langzaam op van Warband naar Full Scale armies trouwens, dus daar instappen ik nog wel te doen. Als je vragen hebt hoor ik het wel.
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: HoofdletterD on Feb 02, 2020, 01:08 am
Beetje gepiep.

Ik heb het geprobeerd en het was een far cry van wat ik gewend was. Of jij dat wilt accepteren of niet is een compleet ander verhaal.

Ik hield van de oude WFB omdat het flawlessly lore met regels wist te combineren. 9th Age doet dat niet voor me. Voor zoveel mensen niet. Meteen alles verbuigen wat ik heb gezegd, conclusies trekken, discussiëren op een passive-agressive manier: -Stylish. Voelt als oude forum.

Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: Pellegrim on Feb 02, 2020, 15:22 pm
Ik heb ook hier m'n reactie op HoofdletterD aangepast, een spellenforum is bedoeld voor positiviteit; hieronder een korte feitelijke reactie:

 - 9th Age wil niet radicaal anders zijn; juist niet; het is de spirituele opvolger van 8th ed., door en voor duizenden fans gemaakt, met een super actieve scene, juist om hun mooie legers en leuke spel te behouden; het spel is wel meteen even een stukje beter gemaakt :-) 
 - Army selection werkt echt net zo als Warhammer; alleen "rare" is in army books gesplitst in categorien, zoals grote monsters, artillery, etc. Werkt echt heel fijn en zorgt voor leuke legers.
 - 9th Age core rules zijn in hoofdlijnen zeer vergelijkbaar met 8th ed. WFB; wel zijn er wijzigingen gemaakt om het spel beter te laten lopen, wat coole opties in te bouwen. De regels zijn fijn en het boek is erg overzichtelijk, zie hier een link: https://www.the-ninth-age.com/IMG/pdf/t9a-fb_rulebook_2-0_en.pdf ; heel veel geoptimaliseerd en leuke regels gemaakt.

Wat heel goed is om te begrijpen: 9th Age is geen 8th ed. WFB. Als je 8th ed. WFB wil spelen, zou ik ....... badabum ... WFB 8th ed. gaan spelen. Als echter de opvolger wil spelen, een goed lopende spel, waar de army books daadwerkelijk allemaal level-playing field zijn, waar je alle unit entries kan spelen, en nog meer leuke units kan spelen, waar legers echt een eigen karakter hebben, zie dan .... 9th Age. Met een leuke en actieve community; en lekker met je oude (en nieuwe!) poppen spelen.
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: Arloid on Feb 02, 2020, 16:55 pm
*zucht*
Toen ik vroeg of 9th age een beetje leuk te spelen was verwachte ik geen gekibbel, hooguit dat er nog wat kinderziektes in het spel zaten of dergelijks.

Vraag mij ook af waarom er zo aversief gereageerd moet worden, had in het begin ook mijn vooroordelen tegenover 9th age en had mezelf een beetje mee laten slepen met de negatieve kant maar waarom eigenlijk.

Snap niet waarom er gelijk in de verdedigingsblokken gesprongen moet worden omdat 'dat ene spel waarop ik tegen ben' wordt besproken maar goed.
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: HoofdletterD on Feb 02, 2020, 17:38 pm
@pellegrim:

Prima joh, heb ik het niet gespeeld. Ben er wel beetje klaar mee. Als ik zeg dat ik er niet de look-and-feel mee had, maar je blijft doorhameren op andere stuff, dan have fun zou ik zeggen, hou de eer wel aan mezelf.


Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: Pellegrim on Feb 02, 2020, 20:45 pm
@HoofdletterD, ik reageerde op wat dingen die je letterlijk schreef; zit totaal niet te wachten op zo'n gesprek in de welkoms thread voor 9th Age, dat zul je begrijpen, dus blij dat het hierbij blijft. Veel plezier met Projects; ook even naar gekeken, zag er leuk uit.

Quote from: Arloid on Feb 02, 2020, 16:55 pm*zucht*
Toen ik vroeg of 9th age een beetje leuk te spelen was verwachte ik geen gekibbel, hooguit dat er nog wat kinderziektes in het spel zaten of dergelijks.
..

Natuurlijk, en dat verwachte ik ook niet trouwens ;-), ahum. Maar goed, je weet nu dat de kinderziektes er na een paar iteraties playtesten wel helemaal uit zijn, dat een versie staat die stabiel blijft voor de komende jaren (5 tot 10). Is vooral een erg actieve, en leuke community. Er wordt nu gewerkt aan het uitbrengen van full army books, met art en fluff erin. Daarvan zijn er vier gedaan (Undying Dynasties, Sylvan Elves, Warriors of the Dark Gods en Demon Legions). Wat de 9th Age ook daarnaast nog doet, is special army books uitbrengen voor de factions die al een full book heeft. Zo heeft het Warrior boek twee te gekke versie, Makhar (steppenvolk) en Asklanders (vikings), en de Demons hebben Cultists volgens mij, Die boeken worden ook met balans en background in het achterhoofd gemaakt; en mensen bouwen die legers ook echt. In NL mag je alle toernooien ook met die iteraties spelen. Dus je hebt de 16 basis boeken, plus een XX aantal specials. 
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: Pellegrim on Feb 05, 2020, 00:15 am
@Arloid ok dus je zit nu in de 9th Age app! Maar de onderwerpen die tot nu toe besproken werden waren wellicht wel leuk, maar hadden weinig met wargamen te maken hahahaha; maar goed, hoort er ook bij enzo.  succes ;-)  #banter
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: Arloid on Feb 05, 2020, 09:50 am
Ik zie vanzelf wel een wit busje verschijnen :P
Ik ben wel wat gewend.
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: Miniaturenschilder on Feb 05, 2020, 11:31 am
9th Age is een mooi systeem. Ben er mee gekapt net toen 2e editie uitkwam. Het zit goed in elkaar, maar het was voor mij in ieder geval dusdanig complex dat ik elke week of twee weken moet spelen om de regels soepel onder de knie te hebben, en dat zat er voor mij niet in.

Vind het wel ontzettend gaaf dat een community het voor elkaar krijgt om een stabiele regelset te verzinnen die door veel mensen gespeeld wordt.
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: Aerendar Valandil on Feb 05, 2020, 17:50 pm
Zeker dat laatste.

Ik ben er nog niet aan begonnen.
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: bas_2312 on Feb 05, 2020, 20:13 pm
Het is wel fijn dat er tegenwoordig een stabiele regelset is, die voor een langere tijd vast staat.

Zo kun je je rustig inlezen en voorbereiden om een potje te spelen.
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: Arloid on Feb 05, 2020, 23:38 pm
Vindt persoonlijk de hoeveelheid werk dat in verven gaat zitten de grootste tegenhouder. Een heel leger neerzetten kost tijd en geld en gaat een hoop persoonlijke waarde in zitten, dan moet het spel je wel aanstaan.

Voor iedereen die twijfelt, niet alleen voor dit spel maar in het algemeen ga een intro potje spelen en kijk of het bevalt, weet je het nog steeds niet probeer dan nog 1-2 potjes te spelen voordat je er echt instort.
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: Pellegrim on Feb 06, 2020, 19:57 pm
Kom lekker langs op de game night, als je het van tevoren aangeeft kun vast wel een demo game daar doen en een leger lenen.

En klein beginnnen, 1.000 punten, naar 4.500 in kleine stappen. Zo spelen we ook op de club. Kleine games zijn eigenlijk heel erg leuk ook.
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: Lionhammer on Mar 09, 2020, 12:31 pm
*Deleted*
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: Lionhammer on Mar 21, 2020, 01:39 am
Quote from: HoofdletterD on Feb 01, 2020, 17:33 pmWat mij altijd heeft tegen gehouden is dat 9th age supergaaf begon als "het is warhammer, maar unsupported", naar iets wat radicaal anders wilt zijn. Alleen het profiel al: Ik verwacht gewoon de oude M, WS, BS etcetra, niet Att Off AP of whatever het allemaal is.
Je kan altijd nog de originele 1.1 versie spelen met gelijgestemden. Ik heb de PDF's (https://spelhobby.nl/forum/index.php?topic=103.0) online staan voor als je ze wilt gebruiken ;) .

Quote from: Arloid on Feb 02, 2020, 16:55 pmVraag mij ook af waarom er zo aversief gereageerd moet worden, had in het begin ook mijn vooroordelen tegenover 9th age en had mezelf een beetje mee laten slepen met de negatieve kant maar waarom eigenlijk.

Snap niet waarom er gelijk in de verdedigingsblokken gesprongen moet worden omdat 'dat ene spel waarop ik tegen ben' wordt besproken maar goed.
Tussen versie 1.2 en 2.0 waren er verschillende evenementen gebeurt rondom T9A die een flinke impact hadden op de game en de community zelf.
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: BorkBork on Apr 15, 2020, 13:13 pm
Quote from: HoofdletterD on Feb 01, 2020, 17:33 pmWat mij altijd heeft tegen gehouden is dat 9th age supergaaf begon als "het is warhammer, maar unsupported", naar iets wat radicaal anders wilt zijn. Alleen het profiel al: Ik verwacht gewoon de oude M, WS, BS etcetra, niet Att Off AP of whatever het allemaal is.

Lore, core rules, army selection, profiles...alles is tegenwoordig zo anders dan 8th edition om het anders zijn. In mijn ogen, zonde.


Ik heb toen de overstap gemaakt naar Warhammer Armies Project;
https://warhammerarmiesproject.blogspot.com/ en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad! Daadwerkelijk GWs lore, wereld, worldbuilding, units...precies zoals vroeger, maar dan met veel meer balans. Zalig!9th lijkt vooral anders, maar ik vind het duidelijk als spel wel de warhammer feel hebben.  Maar ik snap wel wat je bedoelt, toen ik het de eerste keer aan het doorbladeren was vond ik het ook niet direct heel toegankelijk (met name door die nieuwe profiles) , maar 1 intro potje en ik was er aan gewend. 

het bevalt me tot nu toe iig prima (als zitten er  uiteraard ook wel wat zaken in die ik zelf anders zou doen).
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: Pellegrim on Apr 21, 2020, 22:40 pm
Inderdaad, één intro potje duurt het. Maar eigenlijk nog sneller, al tijdens dat potje merk je dat de mechanics vrijwel helemaal gelijk zijn.
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: magicarnold on May 09, 2020, 20:58 pm
Vraagje ... is er echt veel verschil tussen 8th en 9th ?
Ik heb het rulebook van 8th nog liggen ..  is dat oud papier ?
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: bas_2312 on May 10, 2020, 13:45 pm
Quote from: magicarnold on May 09, 2020, 20:58 pmVraagje ... is er echt veel verschil tussen 8th en 9th ?
Ik heb het rulebook van 8th nog liggen ..  is dat oud papier ?

Als je 9th wil spelen heb je daar niet veel meer aan.

De regelset is wel gebouwd op de basis van 8th, maar het is wel flink veranderd.

De regels staan allemaal online, dus je kunt ze altijd eens doorbladeren. https://www.the-ninth-age.com/community/index.php?simple-page/&s=7f60b6781054c3729c8e1e634a27496e75fd0f8c
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: Arloid on Jun 06, 2020, 17:14 pm
Uiteindelijk wat night goblins gekocht, shaman, standard bearer, 1 troll, 40 goblins met spear en shield en 20 met bows. Per 20 goblins een standard bearer en Musician. Heb zelf ook nog een shaman/wizard liggen dus kom uiteindelijk op 1165 punten uit.

Geen slecht begin aan een goblin leger al zijn we er nog niet.
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: Pellegrim on Jul 08, 2020, 20:54 pm
Veel goede dingen beginnen met één troll!
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: Lionhammer on Mar 25, 2021, 12:03 pm
Om erg eerlijk te zijn mis ik de huidige project niet, vooral nadat een mod mij voor "toxic" heeft genoemd alleen al om een meme die ik postte over de geheimzinnigheid aka Rutte doctrine rondom de huidige game design. en op DakkDakka zag ik dat ik niet de enige ben die ben weggejaagd.

Het is vooral een klap in het gezicht voor mensen die T9A in het begin steun gaven (en verdedigen) en geen FVD-toestanden hadden verwacht. Maar het is een harde les dat projecten met community inbreng, zonder duidelijke en constitutie-achtige regels die de leden en inbreng beschermen, richting een geconcentreerde hiërarchie gaat waar afwijkende meningen geen ruimte krijgen.
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: bas_2312 on Mar 25, 2021, 16:31 pm
Quote from: Lionhammer on Mar 25, 2021, 12:03 pmOm erg eerlijk te zijn mis ik de huidige project niet, vooral nadat een mod mij voor "toxic" heeft genoemd alleen al om een meme die ik postte over de geheimzinnigheid aka Rutte doctrine rondom de huidige game design. en op DakkDakka zag ik dat ik niet de enige ben die ben weggejaagd.

Het is vooral een klap in het gezicht voor mensen die T9A in het begin steun gaven (en verdedigen) en geen FVD-toestanden hadden verwacht. Maar het is een harde les dat projecten met community inbreng, zonder duidelijke en constitutie-achtige regels die de leden en inbreng beschermen, richting een geconcentreerde hiërarchie gaat waar afwijkende meningen geen ruimte krijgen.

Lekker dramatisch.

Het is gewoon een spelletje. Daar hoef je geen hele politieke verhalen achter te zoeken.

Vergeet niet dat een meme voor jou grappig kan zijn, maar voor een mod die de hele dag gezeur over het spel krijgt en misschien andere posts van je ziet met meer geklaag kan het net de druppel zijn.

Verder gewoon lekker popjes kwasten en dobbelstenen over de tafel gooien.
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: Lionhammer on Mar 27, 2021, 01:56 am
Quote from: bas_2312 on Mar 25, 2021, 16:31 pmLekker dramatisch.

Het is gewoon een spelletje. Daar hoef je geen hele politieke verhalen achter te zoeken.
Dacht niet echt aan politiek. Wat ik opnoemde kan ook eerder een maatschappelijke voorbeeld zijn.


Quote from: bas_2312 on Mar 25, 2021, 16:31 pmVergeet niet dat een meme voor jou grappig kan zijn, maar voor een mod die de hele dag gezeur over het spel krijgt en misschien andere posts van je ziet met meer geklaag kan het net de druppel zijn. 
Misschien kon hij beter aan zijn werkgever aka board directors beter doorgeven dat hij het niet meer aan kan in plaats van de reputatie van andere leden door het slijk halen.


Quote from: bas_2312 on Mar 25, 2021, 16:31 pmVerder gewoon lekker popjes kwasten en dobbelstenen over de tafel gooien.
En vergeet niet kaarten verzamelen en decks bouwen. fysieke gaming kent vele vormen ;).
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: Arloid on Mar 28, 2021, 00:00 am
Laat ik het zo zeggen, ik krijg niet het gevoel dat jij het zo gepast hebt gevraagd binnen het 9th age forum.

Dan kan ik best voorstellen dat je dan als aso #12 wordt bestempeld en geen antwoord krijgt. Komt even bij kijken dat bij elke regelbeslissing of wijziging die ze doorgeven ze ook hartstikke veel kritiek en meningen krijgen, dan heb je geen zin in ellende zoals vergelijkingen met Rutte doctrine.
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: Lionhammer on Mar 29, 2021, 01:41 am
Quote from: Arloid on Mar 28, 2021, 00:00 amLaat ik het zo zeggen, ik krijg niet het gevoel dat jij het zo gepast hebt gevraagd binnen het 9th age forum.

Dan kan ik best voorstellen dat je dan als aso #12 wordt bestempeld en geen antwoord krijgt. Komt even bij kijken dat bij elke regelbeslissing of wijziging die ze doorgeven ze ook hartstikke veel kritiek en meningen krijgen, dan heb je geen zin in ellende zoals vergelijkingen met Rutte doctrine.
Nou zeg, gelijk suggereren dat iemand zich niet gedraagt.

Ik heb meerdere keren (op een normale manier) over gehad zonder vervelende opmerkingen, maar ze zullen momenteel wel diep in een bubbel zitten, met tunnelvisie als gevolg en dat is gevaarlijk voor het project. Ik krijg daardoor wel iets meer begrip voor Leftblank's argumenten :-X .

En dat terwijl het project juist in het begin erg goed verliep. Je kon zelfs nog topics openen met polls erin.
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: Arloid on Mar 29, 2021, 07:54 am
Dus ga je maar hier in het welkoms topic de sfeer verzieken?  :-\

Ik zie ook niet echt wat je wilt bereiken behalve voor ophef zorgen, zo'n gesprek over development vindt ik meer iets voor een apart topic. Een menings slagveld openen in een spelers werving topic is een beetje not done, de mensen die het spelen zijn ook niet verantwoordelijk voor de development of er überhaupt mee bezig.
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: Lionhammer on Mar 29, 2021, 12:10 pm
Quote from: Arloid on Mar 29, 2021, 07:54 amDus ga je maar hier in het welkoms topic de sfeer verzieken?  :-\
Dankje zeg. Het is nog net niet dat dat ik er wordt van beschuldigd dat ik in een geheime genootschap zit die erop uit is om het project helemaal te slopen XD.
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: Arloid on Mar 29, 2021, 13:54 pm
Nee, je neemt echter wel het drama van de 9th age server hiernaartoe, daarmee creëer je bewust of onbewust wel hokjes politiek.  Gooi daar het politieke jargon van een dronke oom op een verjaardagsfeestje bij en je hebt een vrij onaangename start van een discussie.

Van mij mag je echt een andere mening hebben en ook uiten, maar dit gaat gewoon te ver en dan ben ik ook niet op m'n tong gevallen.
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: Lionhammer on Aug 31, 2021, 19:07 pm
Quote from: Arloid on Mar 29, 2021, 13:54 pmNee, je neemt echter wel het drama van de 9th age server hiernaartoe, daarmee creëer je bewust of onbewust wel hokjes politiek.  Gooi daar het politieke jargon van een dronke oom op een verjaardagsfeestje bij en je hebt een vrij onaangename start van een discussie.
Eerlijk gezegd had ik dat niet in gedachten.

Quote from: Arloid on Mar 29, 2021, 13:54 pmVan mij mag je echt een andere mening hebben en ook uiten, maar dit gaat gewoon te ver en dan ben ik ook niet op m'n tong gevallen.
Insgelijks, aangezien ik jou ook niet ga cancellen om je mening.
Maar T9A gaat echt niet vallen om een ongezouten mening die ik of een ander toetsenboordheld heeft :-X .

En jullie kregen recentelijk ook aandacht van Deutsche Welle (https://www.dw.com/en/the-9th-age-fantasy-universe/av-59002849). Ken je nog een ander tabletop game buiten een van Games Workshop die dat krijgt? :o
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: Lionhammer on Sep 14, 2021, 16:18 pm
Ik merk dat de meeste T9A gasten teruggetrokken zijn naar hun eigen zuiltje ::) .
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: bas_2312 on Sep 15, 2021, 11:58 am
Er is op dit forum weinig te beleven voor 9th Age spelers (of eigenlijk is er gewoon in het algemeen weinig te doen hier).
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: Lionhammer on Sep 15, 2021, 15:19 pm
Quote from: bas_2312 on Sep 15, 2021, 11:58 amEr is op dit forum weinig te beleven voor 9th Age spelers (of eigenlijk is er gewoon in het algemeen weinig te doen hier).
Zal ook wel zijn dat mensen liever chatten in gesloten groepen.
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: Pellegrim on Sep 16, 2021, 00:35 am
Gasten, lekker aan het posten dan! :-)

The 9th Age Netherlands (Facebook) is een goede manier om spelers te vinden en op de hoogte te blijven.

En verder het officiele forum

En in Den Haag elke eerste dinsdag vd maand bij Tabletop Kingdom, 9th game night - iedereen welkom

Dont let de goblins bite
Title: Re: Welkom bij 9th Age!
Post by: Lionhammer on Sep 18, 2021, 21:16 pm
Quote from: Pellegrim on Sep 16, 2021, 00:35 amGasten, lekker aan het posten dan! :-)

The 9th Age Netherlands (Facebook) is een goede manier om spelers te vinden en op de hoogte te blijven.

En verder het officiele forum
Wist wel dat jullie in jullie eigen zuil zitten XD.
Maar kreeg door dat er nogal flinke reacties waren op de nieuwe versie van jullie Skaven editie.
En is Nippon nog steeds niet officieel?