Jun 24, 2021, 11:10 am

News:

Welkom op Spelhobby.nl, dé site in het Nederlandse taalgebied voor alles wat met spellen te maken heeft.


Zijn hier nog houtbewerkers?

Started by Arloid, May 21, 2020, 17:59 pm

Previous topic - Next topic

Arloid

Hoi allen, naast wargamen ben ik vanuit mijn opleiding houtbewerker. Gezien ik niet zo veel ruimte heb in mijn ouderlijk huis en het nog te vroeg is om het huis uit te gaan en het toch überhaupt lastig wordt om in deze tijd een baan te vinden heb ik maar besloten om in de tuin met hout te gaan werken.

Vandaar maar een mini werkbankje getekend, wat hout besteld en laten schaven evenals een bankschroef van amazon om een goedkoop mini werkbankje te maken voor op de tuintafel.

Blad van beuken, wangen van de bankschroef van kersen en wat eiken balkjes als poten.
Zijn er nog meer houtbewerkers hier of creatievelingen die met iets van hout werken en zo ja wat hebben jullie allemaal gemaakt? Nog mooie foto's en werktekeningen?

Broodje_Ham

hey, ziet er goed uit :)

verder dan een vogelhuisje kom ik niet... wat ik wel leuk vind om te doen is hout"branden", das is met een soort van soldeerbout een tekening in het hout branden/maken.
My Magic Scroll; https://spelhobby.nl/forum/index.php?topic=4.0 (schetsen, tekeningen)

Project B_H....mijn minnies... ; https://spelhobby.nl/forum/index.php?topic=169.new#new

Arloid

Pyrografie is inderdaad wel gaaf, nooit geprobeerd maar wel vergelijkbare dingen gebrand met een lasersnijder op college. Helaas geen toegang meer.

Arloid


Broodje_Ham

My Magic Scroll; https://spelhobby.nl/forum/index.php?topic=4.0 (schetsen, tekeningen)

Project B_H....mijn minnies... ; https://spelhobby.nl/forum/index.php?topic=169.new#new

Rolo

Altijd mooi, vakmanschap.

Zelf vandaag mijn washok verder afgewerkt. Wilde machines beide verhoogd wegzetten en dan inbouwen in de bestaande kast.

Met betonblokken de hoogte gemaakt en daar met tal van inkepingen een multiplex plaat op gemaakt. Aan de zijkanten twee koven van simpel vuren latten (twee tegen elkaar) met aan de binnenzijde een balkje ter versteviging en bevestiging. Alles netjes op maat gemaakt en geplamuurd en zojuist in de grondverf gezet 😁

Kijk wel een beetje op tegen het blad wat ik bovenop wil maken die moet met nog veel meer gekke hoekjes en dingen op maat gemaakt worden... denk zelfs uit twee delen en eentje met een schranier om evt nog bij de waterkraan te komen etc.

Hoe dan ook leuk om dit zelf te doen als hobbyist. 😁


Warhammer 40K Adventures of a Noob
Blogging about my (re)entry to the great hobby of miniature gaming.