Feb 01, 2023, 11:41 am

News:

Uw advertentie op Spelhobby.nl, of een eigen pagina op de mainsite? Vraag het de admins!


Warhammer Renaissance

Started by Aerendar Valandil, May 30, 2021, 12:05 pm

Previous topic - Next topic

Aerendar Valandil

Ik speel al een tijdje een kleine campagne met een aantal voormalige warhammerspelers. Onze keuze is gevalle op Warhammer Renaissance, een regelset gebaseerd op 4e en 5e editie, met elementen en troepen uit latere en eerdere edities (niet alle, die vliegende elfenboot zit er bijvoorbeeld niet in, maar de meeste traditionele troepen wel). Van alle reguliere armybooks is een variant gemaakt.

Het is relatief eenvoudig gehouden en gestroomlijnd. Het magicsysteem is dat van 4e en 5e editie, met de kaarten, met tweaks om et iets evenwichtiger te maken. Je troepen zijn mobieler (de musician is nu echt nuttig)  en characters zijn sterk, maar kwetsbaarder dan in Herohammer. Nu een paar keer gespeeld, lekker spel, voelt erg bekend.

Wij spelen het met een houserule: charge met MV+2D6 in plaats van 2xMV, zoals in 8e editie.

Alles is te vinden op de facebookpagina: https://www.facebook.com/groups/229862157776959

Aerendar Valandil

Toch steeds weer onder de indruk, zit goed in elkaar, de meeste rariteiten zijn er wel uitgefilterd. Bescheiden spelletjes, geen enorme units. Inmiddels met mijn HE tegen WE, DE en Dwarves gespeeld.

Broodje_Ham

Klinkt best ok.... Alleen heb ik mezelf beloofd om alleen een 1 Genesys leger en 1 40k leger te maken.... Als het toch gaat kriebelen kom ik terug  ;)
My Magic Scroll; https://spelhobby.nl/forum/index.php?topic=4.0 (schetsen, tekeningen)

Project B_H....mijn minnies... ; https://spelhobby.nl/forum/index.php?topic=169.new#new