Beyond the Monolith


game image

game image game image game image game image

gemiddelde beoordeling:
Gefabriceerd door:
Monolith Editions
Categorieën: Kickstarters,


Monolith Editions, de maker van ConanBatman: Gotham City Chronicles en sinds kort ook Mythic Battles: Pantheon heeft een nieuwe Kickstarter aangekondigd voor januari: Beyond the Monolith.

 


Veel fans zaten al te wachten op de tweede editie van Conan (ikzelf heb de eerste KS gemist, al heb ik inmiddels wel de basisdoos en een tweetal uitbreidingen), maar Monolith komt met meer: Beyond the Monolith wordt een basissysteem dat voor al hun systemen hetzelfde zal zijn. Vanaf nu koop je dan alleen nog een themaset en hoef je dus niet elke keer het basisspel te kopen. 

Ik ben zelf erg benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Conan werkt toch heel anders met spelers die vechten tegen een Overlord, die zijn troepen activeert via een "rivier", dan Mythic Battles dat toch meer een skirmish wargame is met speler die tegen elkaar strijden.

De basisset zou $25 dollar gaan kosten, wat me erg redelijk lijkt als je gelijk alle benodigde tokens en actievatieborden krijgt.

Maar dit was voor mij niet het grootse nieuws. Monolith Editions heeft naast haar bestaande werelden nog een aantal andere, nieuwe thema's aangekondigd. Schijnbaar hebben ze het IP bemachtigd van The Lord of the Rings. Welk gevolg dit zal hebben voor de huidige systemen van andere fabrikanten, zal de tijd wel leren...

Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Reageren? Dat kan op het forum.


Video's: